Follow us on:

Champagne Palmer & Co Brut Réserve Magnum

Mousserend
Frankrijk
50% Chardonnay, 40% Pinot Noir, 10% Pinot Meunier
Champagne
Als aperitief, bij een visterrine, bij een licht vleesgerecht of om zalig van te genieten
150cl
€ 69,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze Brut Réserve is een perfecte weergave van de 'Palmer style'.

In de neus een heel zuiver, rijk en aromatisch palet. Een smaakcombinatie van peer en abrikoos met delicate hints van hazelnoot en een discrete botertouch die doet denken aan vers gebak.

Top Champagnehuis met een briljante prijs/kwaliteitverhouding.

Het domein

De kunst van het referentiehouderschap: de queeste naar perfectie vanaf dag één.

Alles is begonnen in 1947 met de oprichting van de 'Société des Grands Crus de la Champagne' in Avize. Een samenwerking van zeven eigenaars-wijnbouwers van premiers en grands crus in de Côte de Blancs en la Montagne de Reims. De unieke stijl van de wijnen geniet snel grote erkenning en het merk Palmer & Co wordt onmiddellijk geassocieerd met top niveau. De visionnaire eigenaars bouwen door middel van overnames en slimme investeringen aan een ijzersterk wijnbedrijf. 415 Hectares aan wijngaarden, waarvan meer de helft geklasseerd als Premiers en Grands cru's en verdeeld over ruim 40 verschillende terroirs, laten de wijnmakers toe om echte meesterwerkjes te creëren.

Een subtiele blend van ongeveer 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir en 10% Pinot Meunier druiven van ruim 30 verschillende cru's. Aan de basiswijn van het oogstjaar wordt een belangrijk deel reservewijnen (tot zelfs 50 jaar oud) toegevoegd. De kruidigheid van de oudere reservewijnen verlenen aan de Brut Réserve zijn zeldzame volheid en maturiteit.