Spumante Brut - Valento

Mousserend
Italië
Garganega, Chardonnay, Pinot Bianco
Veneto
Heerlijk als aperitief, alsook ruimschoots voldoende karakter om gegrilde vis en fruit desserts te begeleiden.
75 cl
€ 8,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Valento Spumante onderscheidt zich door een strokleurige, mooie, romige mousse en een heerlijk geparfumeerd fruitig aroma met hints van citrus, perzik en appel en bloemige tonen van witte bloemen.
De zachte romige smaak vermengt zich in de mond dankzij de goede relatie tussen bruisen, zuurheid en zoetheid.

Het domein

Wijngaard: alle wijngaarden liggen op glooiende heuvels in de provincie Treviso. De wijnstokken worden gesnoeid volgende Cordon methode, met een dichtheid van 4-5.000 planten per hectare.

Oogst: de druiven worden zorgvuldig geplukt halverwege eind september, wanneer ze volledig rijp zijn maar een hoge zuurgraad behouden die de versheid en fruitigheid van deze speciale wijn tot uiting brengt.

Vinificatie: de druiven worden ontsteeld en voorzichtig geperst in een pneumatische pers. Voorafgaand aan fermentatie wordt het sap gekoeld om een natuurlijke sedimentatie van de vaste stoffen en het sap mogelijk te maken. Geselecteerde gisten worden toegevoegd om fermentatie te initiëren. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn in rekken gestald. De eerste gisting vindt plaats in temperatuurgecontroleerde omstandigheden van maximaal 18 ° C, in roestvrij stalen tanks gedurende ongeveer 8-10 dagen. De tweede gisting wordt uitgevoerd in cuves van 150 Hl. Deze wordt geïnitieerd door geselecteerde gisten toe te voegen en de fermentatie verloopt zeer langzaam - bij 14 ° C. Na ongeveer 30/40 dagen, wanneer de gewenste druk en suikerniveau zijn bereikt, stopt de gisting. Daarna wordt de wijn eenvoudig gefilterd en gebotteld.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: