Champagne Castelnau Brut Réserve Magnum

Mousserend
Frankrijk
44% Chardonnay, 37% Pinot Meunier, 19% Pinot Noir.
Champagne
4-6 jaar latrijping
Een gastronomische champagne die naast een uitstekend aperitief is, ook perfect als begeleider van edele visschotels, wit vlees en desserts kan geserveerd worden
150cl
€ 70,40

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De champagne heeft een licht gouden kleur. De bubbels zijn levendig en rond met een mooie persistentie. De neus is fris en zit vol met aroma’s van steenfruit. In de mond is hij fris en zacht met smaken van abrikoos, witte perzik en met een zeer delicate en aromatische finale van laurier, eucalyptus en blonde tabak.

Download: Export as PDF

Het domein

De champagnestreek is een breiwerk van vele ‘growers’, coöperaties, kleine en grote merken. Eén van de vele steekjes aan deze trui is dus De Castelnau. Het merk ontleent zijn naam aan een generaal die zijn sporen heeft verdiend tijdens de veldslagen in de Eerste Wereldoorlog in de Champagne: generaal de Curières de Castelnau. Een familie uit Epernay was drie generaties lang eigenaar van het huis, totdat in 2003 een nieuwe coöperatie – La Coopérative Regionale des Vins de Champagne – het huis overnam. Deze coöperatie maakt meerdere champagnes, maar De Castelnau is het boegbeeld. De druiven komen van de beste wijngaarden uit het in het totaal 900 hectares tellende arsenaal. In alle vier Champagne gebieden heeft de coöperatie wijngaarden: de Côte des Blancs, de Montagne de Reims, De Vallée de Marne en Côte des Bar.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: