Chambolle-Musigny 2012 - Domaine Philippe Charlopin-Parizot

Stevig rood
Frankrijk
Pinot Noir
Bourgogne
15 tot 18 maanden op eikenhouten vaten
2012
Romige kazen (Brillat Savarin), stoofpotjes, wild,...
75cl
€ 44,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Zonder tegenspraak één van de mooiste wijnen van zijn appellatie. Donkerrode kleur in het glas, prachtig geconcentreerd in het glas met een fantastische neus. De ideale, zachte afdronk is een Grand Cru waardig!

Het domein

Ondanks zijn modale verschijning is Philippe Charlopin één van de sterren van de Bourgogne. Zijn wijnen scoren altijd zeer hoge cijfers bij de proeverijen en genieten ook de belangstelling van de liefhebbers uit de hele wereld. Zijn roem is begin jaren 80 ontstaan toen hij een duidelijke keus maakte voor moderne vinificatietechnieken. Hij ging op zoek naar veel kleur, intensiteit tegelijk met een zachte structuur, wat hem ook kritiek opleverde. Zijn wijnen zouden de tradities en de terroir niet respecteren.

Philippe Charlopin heeft zijn vader opgevolgd in 1977. Het domein was toen 3,5 ha. groot. Nu is de oppervlakte gegroeid tot maar liefst 14 ha., inclusief de mooiste appellations zoals Charmes-Chambertin, Clos de Vougeot, Vosne Romanée, Chambolle-Musigny. Maar de andere wijngaarden met minder faam, Fixin, Marsannay, worden ook met dezelfde zorg bewerkt.