Cava Pere Ventura Tresor Reserva 'On The Rocks' White

Mousserend
Spanje
Xarel-lo, Macabeo, Parrellada
Catalunya
minimaal 15 maanden sur lies
Aperitief, bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen
75 cl
€ 12,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Zilvergouden kleur in het glas. In de neus aroma’s van perzik, rijpe peer en limoen. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van zacht, wit fruit en een klein zoetje, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren.

Download: Export as PDF

Het domein

‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moeder natuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava’s. Zoals Pere Ventura zegt: ‘Het land liegt nooit!’

Begin september worden de druiven handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld en ekneusd en krijgen ze een koude inweking van ongeveer 16 uur. Vervolgens worden de druiven pneumatisch zeer voorzichtig geperst en laat men het sap een temperatuurgecontroleerde (15°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, wordt er suiker en gist aan toegevoegd en wordt hij gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de ‘lie’ (sur lattes: de flessen liggen op houten stokken) van minimaal 15 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘brut’ te voldoen.