Cava Pere Ventura Tresor Reserva 'On The Rocks' White

Mousserend
Spanje
Xarel-lo, Macabeo, Parrellada
Catalunya
minimaal 15 maanden sur lies
Aperitief, bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen
75 cl
€ 12,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intense gouden kleur, met mooie, persistente bubbels. Aromatisch intens, de complexiteit is verrassend en biedt een samenspel van ongewoon frisse aroma's en de tertiaire tonen die voortkomen uit veroudering: citrus en kruidachtige tonen vermengen zich met patisserie, specerijen, gedroogd fruit, graan, chocolade en geroosterde tonen.

Bij het proeven verkrijgt deze cava een organoleptische uitbreiding van zijn aromatische rijkdom: een breed spectrum van smaken die variëren van acaciabloem naar hints van gedroogd fruit, toffee en briocherie. Heerlijk weelderig, fris en rijk aan nuances. Fluweelachtige, aanhoudende finale. Heerlijk fris met een lichte bitterheid.

Pere Ventura Tresor On The Rocks wordt geserveerd bij 4 °C tot 5 °C met drie ijsblokjes in een XL-model tulp Cava-glas of een Bourgondisch glas, met een toevoeging van ingrediënten die de frisse en intense aromaten accentueren. Vandaar de veelzijdigheid van deze Cava: de aroma- en geurhoogtepunten variëren afhankelijk van de gekozen combinatie en het profiel van de persoon. We nodigen je uit om je eigen sterrencombinatie met deze ingrediënten te gebruiken als een startpunt en te spelen met de verhoudingen: 1 vleugje limoen: haalt de citrustonen naar voren. 5 kardemom peulen: een afrodisiacum. 2 muntblaadjes: extra frisheid Geraspte gember: voegt wat pittigheid toe. De voorgestelde portie is ongeveer 15 cl. van Cava. 


Het domein

‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagnemethode. Zijn opa en vader gaven met hun kennis van de wijngaarden en het land op hun beurt vorm aan de verdere ontwikkeling en perfectionering van het proces. Op basis van innovatie en kwaliteit bouwt Pere Ventura met zijn knowhow verder op deze fundering. Binnen zijn bedrijf is er alleen plaats voor het allerbeste wat cava te bieden heeft. Op de op 250 meter hoogte gelegen wijngaarden in Penedès, ten zuidwesten van Barcelona, tussen de Middellandse Zee en de bergen en met een ideaal klimaat, wordt met respect voor moeder natuur gewerkt. Er worden geen pesticiden gebruikt. Werkzaamheden worden nauwkeurig gepland, zodat alleen het beste fruit geoogst wordt voor de cava’s. Zoals Pere Ventura zegt: ‘Het land liegt nooit!’

Begin september worden de druiven handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteeld en ekneusd en krijgen ze een koude inweking van ongeveer 16 uur. Vervolgens worden de druiven pneumatisch zeer voorzichtig geperst en laat men het sap een temperatuurgecontroleerde (15°C) alcoholische gisting ondergaan op roestvrijstalen tanks. Enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, wordt er suiker en gist aan toegevoegd en wordt hij gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de ‘lie’ (sur lattes: de flessen liggen op houten stokken) van minimaal 15 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding ‘brut’ te voldoen.