Cava Caprasia Brut Nature - Bodegas Vegalfaro

Mousserend
Spanje
Chardonnay, Macabeo
18 maanden latrijping
Heerlijk aperitief, oesters, zeevruchten, ...
75 cl
90 points Guía Peñin 2016
€ 13,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Bodegas Vegalfaro maakt deze Reserva Brut Nature cava volgens hun filosofie om geen producten toe te voegen die niet afkomstig zijn van de druiven. Het wijnhuis staat onder de Cava Regulatory Board, een organisatie die de kwaliteit van mousserende wijnen certificeert die gemaakt zijn met behulp van het traditionele fermentatiesysteem in de fles of "méthode champenoise".

Heldere en briljante citroenkleur met groene highlights en fijne, strakke, overvloedige bubbels. Uitgesproken aroma's van witte bloemen en jasmijn, begeleid door groen fruit met subtiele hints van bready gist en hooi. Droog en fris in de mond met aroma's van rijpe appel, limonera-peer en schuimig citroenfruit.


Het domein

Bodegas Vegalfaro bevindt zich in de regio La Plana de Requena-Utiel in de provincie Valencia, waar ze wijnen maken van druiven met een eigen oorsprongsbenaming: Los Balagueses - DOP Utiel-Requena, alsook sprankelende DOP Cava.

In 1999 besloot Andrés Valiente om Bodegas Vegalfaro te bouwen om zijn eigen wijnen te bottelen, samen met zijn zoon Rodolfo, technisch directeur van Bodegas Vegalfaro. Eerder maakte zijn overgrootvader Leonardo wijn in zijn kelder en zijn grootvader, Joseph, was een Orujo-distilleerder. Later, in februari 2011, ontving de wijnmakerij de Pago kwalificatie, die wordt beschouwd als de hoogste ranglijst van een wijngaard in Spanje en van waaruit wijnen met bijzondere eigenschappen en kwaliteiten worden verkregen. Dit is een terroirreferentie die vergelijkbaar is met die in andere Europese landen zoals Chateau, Cru, Domaine en Clos in Frankrijk, Castello in Italië en Quinta in Portugal.

In de wijngaard zijn nog nooit pesticiden gebruikt, er heerst een micro-fauna die erg belangrijk is voor de afbraak van organisch materiaal en de opname van voedingsstoffen door de wijnstokken door een "symbiotische relatie" met de wortels, terwijl het helpt bij het beheersen van eventuele plagen. De wijngaard van Balagueses is een zandig en kalkrijk stuk land, waar kalksteen de overhand heeft en met een zanderige basis die typerend is voor het gebied als gevolg van de erosie van de landhelling.