Follow us on:

Coleccion Chardonnay 2016 - Casa Silva

Expressief wit
Chili
Chardonnay
Colchagua Valley
2016
Pasta's met kip, vis of verse groenten, ook geweldig met Camembert.
75cl
Chilean Winery of the Year
€ 8,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Een gulle en spetterende chardonnay. Fris geelgroen van kleur. Een aantrekkelijk aroma met aangename hinten van boter en tropisch fruit. Dit mooi in balans met eikenhout. Verfrissend en exotisch van smaak. De wijn is goed geconcentreerd, mooi in balans en heeft een lange afdronk.


Casa Silva Coleccion Chardonnay`s hebben de laatste 7 jaargangen al meer dan 30 gerespecteerde internationale waarderingen mogen ontvangen.

Download: Export as PDF

Het domein

Het unieke aan de wijnen van Casa Silva is de combinatie van positieve elementen uit de ‘Oude Wereld’ en de innovatieve technieken van de ‘Nieuwe Wereld’. De afgelopen jaren breidde het bedrijf flink uit en groeide de aanplant van nieuwe druivenstokken aanzienlijk. Bij de aanplant van nieuwe wijngaarden keek men zorgvuldig naar de beste locaties om de verscheidenheid aan druiven te telen, ook wel ‘Micro Terroir’ genoemd. De meest recente wijngaarden liggen in Paredones, Chili’s ‘cool climate’.


Door de ligging aan de Grote Oceaan en de temperatuurverschillen van rond de 20°C, ontstaan aromatische wijnen met een prachtige zuurgraad. Vooral de Sauvignon Blanc en Pinot Noir profiteren hier enorm van.


Alle druiven komen van Viña Casa Silva’s eigen wijngaard in Colchagua Valley. De gehele oogst is handgeplukt en met de hand gesorteerd. De oogst haalt men binnen in maart. Chardonnay is een druif die het eigenlijk overal goed doet. Casa Silva heeft deze druif aangeplant in verschillende wijngaarden in Colchagua Valley, zodat het kan kiezen tussen druiven die wat rijper zijn en wat frisser. Dit is een mooie, sappige en rijpe stijl, op basis van druiven die half maart geplukt zijn. Dat levert een klassiek glas chardonnay op, gemaakt op het fruit, dus zonder enige vorm van houtrijping.


De druiven worden half maart met de hand geplukt. De trossen worden in hun geheel geperst, waarna de alcoholische gisting drie weken duurt, op een temperatuur van 15 graden, geheel op roestvrij staal. Er wordt geen malolactische gisting gedaan, om de chardonnay zo fris mogelijk te houden.