Capofila Del Pozzo Buono 2019 - Vicari

Expressief wit
Italië
Verdicchio
Marche
Rijping in inox cuves
2019
Heerlijk bij pasta en rijstgerechten gecombineerd met vis of wit vlees
75 cl
€ 11,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Intense, strogele kleur met lichtgroene tinten. Fris en elegant. In de neus aroma's van bloemen. Frisse smaak met een klein bittertje tijdens de heerlijke, aanhoudende finale. Dé signatuurwijn uit de Marche regio.

Het domein

Vicari is kunst en ambacht van een eeuwenoude traditie. De wijnboerderij van Nazzareno Vicari en zoon Vico ligt in Morro d'Alba, aan de Via Pozzo Buono, een weg die in het verleden door de bewoners is gebruikt om drinkwater uit een grote waterput te halen en die vandaag nog steeds bestaat. Het kleine bedrijf dat leeft voor de zorg van de oogst, met een toewijding en wijsheid, wat blijkt uit de smaak van deze wijn. Nazzareno denkt als een landbouwkundige en leerde zijn zoon Vico de basisprincipes van de oenologie. Met grote vaardigheid als “selfmade” man en in overleg met geschoolde technici is hij in staat om het beste uit de druiven naar voren te halen. Dochter Valentina verzorgt met gratie en intelligentie de public relations en de commerciële kant.

De Verdicchio is een druivensoort die bijna uitsluitend wordt verbouwd in de Marken en behoort tot de beste witte wijnen van Italië. De naam Verdicchio is afgeleid van de kleur van de druif, “verde” wat groen betekent. Het klimaat in de Marken is zeer gunstig; De invloed van de zon, Apennijnen en de koele zeewind vanuit de Adriatische zee maken de Verdicchio de meest karaktervolle inlandse wijn van Italië.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: