Follow us on:

Bourgogne Passetoutgrains 2015 - Domaine Vincent Dureuil Janthial

Fruitig rood
Frankrijk
Pinot Noir, Gamay
Bourgogne
2015
Aperitief, heerlijk bij tapas, charcuterie, lichte vleesgerechten,...
75cl
€ 13,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De wijn heeft een heldere lichtrode kleur van de Pinot Noir. In de mond een bom van rijp fruit, een vleugje vanille en een zeer aangename afdronk.In de zomer licht gekoeld serveren.


Les 50 plus Grands Domaines de Bourgogne, La Revue du Vin de France, Waarschijnlijk de beste wijnmaker van de Côte Chalonnaise


Vincent Dureuil must rate as one of Burgundy's great overachievers, demonstrating the quality that is possible in the Côte Chalonnaise, Robert Parker


 


Het domein

Dit Rully domein in het hart van Bourgogne, ligt in het verlengde van de beste bodems van de Côte de Beaune. Als zoveelste generatie van een wijnbouwersfamilie wordt de ervaring hier gebruikt om zeer zuivere wijnen te produceren met een open en uitgesproken persoonlijkheid.


Sinds 2001 worden hier geen herbicides meer gebruikt. Sinds 2009 wordt is het domein geclassificeerd als zijnde 'Organic'. Eco-vriendelijkheid is voor de huidige generatie wijnmakers erg belangrijk. Het werk in de wijngaarden verloopt volgens de maankalender en druiven worden pas bij volledige rijpheid manueel geplukt. De wijnen zijn dan ook strak, aantrekkelijk, elegant en met mooie frisse zuren en een levendige mineraliteit.


Dit is de enige niet-monocépage uit Bourgogne. De Bourgogne Passetoutgrains moet tenminste voor 1/3de uit Pinot variëteiten worden gemaakt. Dit is vooral Pinot Noir maar het kan ook Pinot Liébault of anderen zijn. De Passetoutgrains is meestal een Pinot Noir samen met een beetje Gamay. De meeste Passetoutgrains komen uit de Chalonnais waar relatief veel Gamay verbouwd wordt.