Solal Rouge 2017 - Blanville

Soepel rood
Frankrijk
Merlot, Cabernet Sauvignon
Languedoc
6 maanden op eikenhouten vaten
2016
Ideaal bij een bbq en bij rood vlees of gevogelte maar kan ook gewoon als aperitief met charcuterie
75cl
€ 6,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Robijnrood. In de neus aroma’s van kersen en ander rijp rood fruit. De aanzet in de mond is soepel en fruitig en met een goed evenwicht tussen aciditeit, tannines en alcohol. De afdronk is aangenaam en een lange finale van zoethout.

Download: Export as PDF

Het domein

Château Haut Blanville is een familiedomein dat terroirwijnen van topkwaliteit in Languedoc produceert die gebaseerd zijn op een zeer nauwkeurige perceelselectie. Het resultaat van een droom en een visie. De droom van de eigenaar om samen met zijn vrouw een prachtig wijndomein uit te bouwen. Zijn visie is dat de terroirs van de Languedoc op het gebied van rijkdom, verscheidenheid en kwaliteit niet moeten onderdoen voor de meer noordelijk gelegen percelen in de Bourgogne. Wijnen creëren op de allerbeste terroirs door een zeer nauwkeurige perceelselectie zou de Languedoc naar een hoger niveau moeten tillen en tot de befaamdste wijnregio's van Frankrijk doen behoren. Met deze, destijds revolutionaire, gedachte in het achterhoofd zijn de eigenaars op zoek gegaan naar de allerbeste percelen om dit domein van scratch uit te bouwen tot het absolute top domein dat het nu is. Een overname van een bestaand domein was geen optie. De zoektocht naar het beste terroir was en is nog steeds het uitgangspunt. Maison fondée en 1997.

De wijngaarden op het Plateau de Peyrals kijken uit op de Middellandse Zee en de baai van Thau op een hoogte van 300m. Vol in de zon en gezegend door de wind. De 12ha grote wijngaarden zijn goed gedraineerd en gelegen in het kreupelhout tussen wilde bloemen, thijm, rozemarijn maar ook olijf- en vijgenbomen. Zanderige bodem. De wijngaard is omzoomd met pijnbomen en platanen.

Merlot en Cabernet Sauvignon. Manuele pluk. Druiven op de sorteertafel. Koude maceratie en traditionele vinificatie met temperatuurcontrole. Pneumatische persing en rijping in inox en eikenhouten vaten gedurende 6 maanden.