Domaine Magellan Blanc 2015

Vol wit
Frankrijk
60% Grenache Blanc, 40% Roussanne
Languedoc
2015
Ideale begeleider bij visbereidingen, rode poon in papillot, gegrilde vis, wit vlees, asperges, vitello tonato, coeur de boeuf tomaten,...
75cl
€ 11,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

De aromatische intensiteit van de roussannedruif matcht perfect met de frisheid van de grenache. Zinderend wit steenfruit en peer, een flinke dosis mineraliteit, vegetaliteit en op de achtergrond fijne roostertoetsen. Verder in de neus versgeplukte lentebloesems. Een complexe wijn met een Bourgondische inslag. Delicieus!


Het domein

Dit verhaal is er een van Bruno Lafon, Sylvie Legros (†) en Nicolas Speranza, drie kleine Bourguignons die in het zuiden op avontuur trokken. Bruno Lafon is niet de minste. Als zoon van René Lafon, van het magische domein Comtes Lafon in Meursault, kreeg hij het wijnmaken met de paplepel ingegeven.

In 1999 vond Bruno het tijd om onder de vleugels van papa uit te vliegen en een eigen avontuur op te starten. Na wat omzwervingen kwam hij terecht in het dorpje Magelas. Daar stootte hij op een verwaarloosd domein van 32ha. Hij overtuigde zijn schoonzus Sylvie Legros, jammer genoeg overleden in 2018,  om mee in het avontuur te stappen en iets later werd 'Domaine Magellan' boven het doopvont gehouden. Een verwijzing naar het dorpje Magelas, maar ook een verwijzing naar de ontdekkings- en wereldreiziger Magellaan.

Van Bourgogne naar de Languedoc trekken, is inderdaad een wereldreis in wijntermen. In hun kielzog volgde Nicolas Speranza. Een agronoom met een hoop bagage en ervaring. Hij deed stages in een aantal topdomeinen in Bourgogne, in Chambolle-Musigny en Morey-Saint-Denis.

Manuele oogst vroeg in de ochtend om de frisheid in de wijn te bewaren. Oude wijnstokken van meer dan 25 jaar oud. Ontstelen en zachte persing. Fermentatie in gebruikte Bourgogne vaten van 227 liter en nadien rijping in deze vaten gedurende 5 maanden. Een klasbak uit de Languedoc, met een knipoog naar Bourgogne.