Côtes du Rhône 2018 - Domaine des Espiers

Stevig rood
Frankrijk
Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah
Côtes du Rhône
2018
Konijn met pruimen, wild, varkensribbetjes, kruidige stoofpotjes, grillades,...
75cl
€ 11,65

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Robijnrode kleur. Duidelijke aroma's van rijp rood fruit, kersen, pruimen, toetsen van kruiden en peper. Levendig in de mond met een uitstekende balans tussen fruit, tannines en aciditeit, en een evenwichtige structuur. Aanhoudende afdronk met versmolten tannines.

100% Biologische wijnHet domein

Domaine des Espiers ligt in het hart van de Vaucluse tussen de oevers van de Ouvèze enerzijds en de oevers van de Dentelles de Montmirail anderzijds. Opgericht door Philippe Cartoux in 1989, worden op de 9.5ha verschillende AOC's geproduceerd zoals Côte du Rhône (4ha), Sablet (2.5ha) en Gigondas (3ha) op biologische wijze.

Lage rendementen, hoge densiteit van de stokken, manuele ontbladering en groene oogst zorgen voor robuuste, smakelijke maar ook complexe en verfijnde wijnen.

Deze biologische wijnen worden gekarateriseerd door hun structuur van krachtige tannines verzacht met subtiele aroma's van rood fruit en kruiden. Geen enkel gebruik van chemicaliën tijdens de onkruidbestrijding, maar met respect voor het terroir.

Manuele oogst, aparte maceratie en gisting van de verschillende druivensoorten (ongeveer 25 dagen), malolactische gisting in kuipen. Afrijping gedurende 8 maanden. Lichte klaring en filtering.