Barone Pazzo 2016 - Vetrère

Stevig rood
Italië
100% Primitivo
Puglia
12 maanden op Franse eikenhouten vaten
2016
Stevig stuk vlees, stoofpotten, haarwild en pasta 'al ragù di cinghiale'.
75cl
€ 18,50

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Barone Pazzo, 'gekke Baron', verwijst naar het verhaal dat in de ruïnes van het kasteel van het domein ooit een gekke baron zou hebben gewoond. Full-bodied wijn met aroma's van rijpe kers en pruim en hints van balsamico kruidigheid. Zacht en versmolten tannines met een goede textuur en veel balans. De Pugliese zon in je glas!

Robert Parker: An inky, impenetrable appearance with fruit that is equally dark and austere. The core of this super syropy wine is based on BlackBerry jam and cherry marmalade. Beyond those thick fruit tones are distinctive mineral notes of pencil shaving and crushed granite. As you would expect, the finish closes with thick sweetness and chewy consistency.


Het domein

Dit wijndomein in Salento, in mooi bewaarde architecturale barokstijl, gaat terug tot in het jaar 1600. De huidige eigenaars, Annamaria en Francesca Bruni, hebben het domein overgenomen van hun vader die het op zijn beurt overnam van zijn oom. Het bedrijf zit al generaties lang in de familie.

Vetrere gaat uit van een duurzame strategie en van een vermindering van de impact op het milieu van hun agrarische activiteiten door het gebruik van grondstoffen van organische oorsprong, aanplanting van hagen, aanwezigheid van zonnepanelen en een biomassa centrale, alsook een programma voor afvalrecyclage. Sinds 1999 is de helft van de productie biologisch gecertifieerd, en vanaf 2016 is de volledige handel organisch. Respect voor het milieu is hier de absolute kernwaarde.

Vetrere wijnen worden geëlaboreerd op het ritme van de natuur, de identiteit van het terroir, de geschiedenis en cultuur van het bedrijf en de passie voor de wijn.

Manuele oogst. Ontstelen. Fermentatie in inox cuves onder temperatuurcontrole. Rijping in nieuwe Franse barriques gedurende 12 maanden.

Liefhebbers van deze wijn bekeken ook: