Barbaresco 'Angelo' Jeroboam 2013 - Albino Rocca

Stevig rood
Italië
100% Nebbiolo
Piemonte
24 maanden op eikenhouten vaten
2013
Grote wijn als perfecte begeleider van topgastronomie. Wild- en vleesgerechten en zéker perfect bij bereidingen van truffel.
300cl
€ 335,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Het was het idee van Albino Rocca (Angelo's vader) om een ​​selectie van elke Barbaresco cru samen te vinificeren om deze eer te bewijzen aan zijn zoon, Angelo Rocca, de geliefde patriarch van het landgoed. .

Het is een diepe en complexe wijn die niettemin grote finesse biedt. Er is veel meer diepte dan sommige van de andere Albino Rocca-wijnen en meer tannines (zij het super fijne tannines). Er is iets old school dat de lange maceratie heeft gebracht, iets onbeschrijfelijk complex, maar de wijn is ook magisch vers, puur en fijn. Galloni beschrijft deze wijn als een "Brunate van Barbaresco", wat u enig inzicht geeft in de kwaliteit die hier wordt aangeboden. Deze wijn kan absoluut nu reeds met veel plezier worden gedronken, maar verdraagt gemakkelijk een 10-tal jaar rijping in uw kelder!


Het domein

Piemonte is een wijnregio in het noorden van Italië, beschermd door de Alpen en gelegen in het hart van de Langhe heuvels. De Oude Grieken begrepen reeds het potentieel voor wijnbouw in deze beschermde regio en verscheepten de wijnen vanaf de havens van Ligurië over het hele rijk. Nu nog erkent eenieder Piemonte als een absolute topregio met ronkende namen als Barolo en Barbaresco.

Vier generaties vertellen het verhaal van de wijnmakerij Albino Rocca, met grootvader Albina en vader Angelo Rocca (in 2012 omgekomen in een vliegtuigcrash) en nu de drie dochters Daniela, Monica en Paola samen met de schoonzoon Carlo. Vandaag, net als in het verleden, zijn ze voortdurend op zoek naar wijnen van de hoogste kwaliteit die de kenmerken, zuiverheid en elegantie uitdrukken die zo herkenbaar verbonden zijn met het grondgebied van Barbaresco.

Men wil evolueren, terwijl de wortels stevig verankerd blijven, zodat je in elk label en elke fles de symbolen van kwaliteit kunt vinden die Albino Rocca vertegenwoordigen. De beste uitdrukking van de bedrijfsfilosofie is te vinden in de wijngaarden, die zijn gelegen in de meest nobele productiegebieden van Barbaresco DOCG, die bestaan ​​uit Nebbiolo en ook Barbera, Dolcetto, Cortese, Chardonnay en Moscato omvatten.

Dankzij de hulp van Carlo, Angelo's favoriete student, en de zorg en aandacht in de wijngaarden met respect voor elke variëteit en benaming, en ook met het exclusieve gebruik van grote eiken vaten voor het verouderen van deBarbaresco DOCG, dragen al deze dingen bij aan de unieke kenmerken van de wijnen bij Albino Rocca.