Almazia Leyendas Chardonnay 2018 - Bodegas Arlequin

Fris, fruitig wit
Chili
Chardonnay
Curico Valley
2018
Heerlijk als aperitief, terraswijn, of bij kip of kalkoen.
75 cl
€ 6,95

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Deze Chardonnay, uit het hart van de Curico Valley, heeft typische, intense aroma's van citrus fruit en perziken. Zeer elegant in de mond, met fruitige smaken en een verfrissende aciditeit.

Het domein

De Curico Valley wijnregio ligt zo’n 200 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. De regio bestaat uit twee subregio’s: Teno Valley in het noorden en Lontue in het zuiden. De Europeanen plantten reeds medio de 19de eeuw de eerste wijngaarden aan, toch duurde het tot de jaren 70 van vorige eeuw dat de nieuwe wijnbouwtechnieken deze streek op de kaart zetten. Vandaag is deze regio een van de meest productieve wijnregio’s in Chili. Het succes heeft alles te maken met het gevarieerde klimaat dat beïnvloed wordt door de aanwezigheid van de oceaan en de Andes.

Het motto van het familiebedrijf Bodegas Arlequin is “respect”. Respect voor de consument die de hoogste kwaliteit verdient, respect voor de werknemers, waarvan sommige families al meerdere generaties lang voor hen werken, en respect voor hun terroir. De stijl van de wijnen wordt gekenmerkt door elegantie, evenwicht en zuiverheid. Aan de basis ligt de hoogste kwaliteit druiven dankzij het werk van wijngaardmanager José Almeida. De wijngaarden werden recent aan een doorgedreven “terroir-studie” onderworpen zodat elk perceel op de juiste manier en met de meest passende druivensoort werd beplant. In de wijnkelder staat een jong wijnmakers team, onder leiding van oenologe Joana Hildao, garant voor wijnen met precisie, elegantie en complexiteit. Een domein met wortels in het verleden maar vooral met een schitterende toekomst!