Almaviva 2016 - Rotschild & Concha y Toro

Stevig rood
Chili
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Petit Verdot
Maipo Valley
2016
Absolute blockbuster bij gastronomische gerechten
75 cl
James Suckling 100
€ 135,00

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Perfecte wijn bestaat niet, of toch… Dit ware Rothschild-icoon krijgt consistent hoge beoordelingen van de internationale wijnpers, voor alle jaargangen. Almaviva bewijst dat perfectie bestaat.

De 2016 jaargang is niet te versmaden, getuige het open doekje van James Suckling met een uitzonderlijke 100/100 score! Open, geurig, diep paars bijna zoet fruit, viooltjes, bloemen, vanille, chocola, complexiteit en verfijning. Typische Chileense eucalyptus. In de mond fluweelzacht maar met ruggengraat. Tannines als zacht cacaopoeder. Rijp zwoel fruit omsluit je smaakpapillen, zacht en romig met laurier, chocola, tabak en drop. Complex en zalig.

"Far more satisfying than plenty of Bordeaux" schrijft Jancis Robinson over dit cultproject van de familie (Mouton) Rothschild en het iconische Concha y Toro.


Het domein

De druiven voor Almaviva worden met de hand geplukt in de Puente Alto-wijngaard om in kleine kratjes naar de winery vervoerd te worden. Na het ontstelen vindt de selectie plaats, met zowel een laser als het menselijk oog zodat alleen de beste druiven overblijven. Deze worden zacht gekneusd en gaan slechts door middel van zwaartekracht de roestvrijstalen vaten in voor de vergisting. In totaal blijft de Almaviva – genoemd naar de held uit het toneelstuk Le Marriage de Figaro – zestien tot achttien maanden op nieuw Frans eiken vaten.