Follow us on:

Minius Godello 2016 - Adegas Valminor

Expressief wit
Spanje
100% Godello
Galicia
2016
Aperitief, zeevruchten, oesters, mosselen,...
75cl
Vinous - Antonio Galloni, 89
€ 12,45

Beschikbaarheid: In voorraad


De wijn

Minius Godello, een cleane citroengele kleur met schittering in het glas. In de neus rijpe citrus, honing en een toetsje venkel. Soepel in de mond met smaken van sappige mandarijn en peer en de fraicheur van gekonfijte gember. Lange finale met subtiele florale toetsen. Wijn met focus.


Download: Export as PDF

Het domein

Adegas Valminor, opgericht in 1997, is gelegen aan de monding van de rivier Minor in de O Rosal vallei in Gallicië, Noord-west Spanje. De regio is gekenmerkt door Keltische nederzettingen langs de zeekliffen en op de schiereilanden. De Keltische roots van het domein worden weergeven door de symbolen in het logo. Deze symbolen staan voor de essentiële pijlers van het wijnmaken, nl. de zon, de lucht, het land en de regen.


Met 35ha aan eigen wijngaarden, een selectie van terroir en fruit en het gebruik van de nieuwste technologieën, worden er karakterwijnen geproduceerd die niemand onberoerd laten. Internationale erkenning, aanwezigheid op de 'mooiste' gastronomische tafels ter wereld en een groeiende groep van trouwe volgers piloteren Adegas Valminor naar de top van de Spaanse wijnindustrie. Aanwezigheid in meer dan 30 landen.


Opvoeding in inox tanks.