winkelwagen - € 0,00

Uw winkelwagen bevat geen artikelen.

Davila 2016 - Adegas Valminor

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

€ 16,35

Beschikbaarheid: In voorraad

Adegas Valminor, opgericht in 1997, is gelegen aan de monding van de rivier Minor in de O Rosal vallei in Gallicië, Noord-west Spanje. De regio is gekenmerkt door Keltische nederzettingen langs de zeekliffen en op de schiereilanden. De Keltische roots van het domein worden weergeven door de symbolen in het logo. Deze symbolen staan voor de essentiële pijlers van het wijnmaken, nl. de zon, de lucht, het land en de regen.


Met 35ha aan eigen wijngaarden, een selectie van terroir en fruit en het gebruik van de nieuwste technologieën, worden er karakterwijnen geproduceerd die niemand onberoerd laten. Internationale erkenning, aanwezigheid op de 'mooiste' gastronomische tafels ter wereld en een groeiende groep van trouwe volgers piloteren Adegas Valminor naar de top van de Spaanse wijnindustrie. Aanwezigheid in meer dan 30 landen.


Davila, een cleane citroengele kleur met schittering in het glas. In de neus een breed spectrum van complexe lentebloemaroma's met opvallende hints van ananas en mango. In de mond fluweelzacht en fris, en met een goede structuur. Nadien een delicaat palet van tropisch fruit vermengd met aromatische kruiden.


91/100, Silver Medal on 2017 Decanter World Wine Awards. Aromatic fruity and floral nose with some savoury and salt notes. Elegant and classy with rich, rounded fruit and floral lift.


Great Golden Medal: Guia de los vinos, destilados y bodegas de Galicia


Colleita de Ouro: V Edición dela Cata de las Añadas


Gold Bacchus & Silver Bacchus, Bacchuss International Wines Competition


91 points Guia Peñin




In winkelmand
Add to Wish List
Add to Compare

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Spanje
Jaargang 2016
Type Wit
Streek Rias Baixas DO - Galicië
Inhoud 75cl
Druif 80% Albariño, 15% Loureiro & 5%Treixadura
Serveertip Aanrader bij schaal- en schelpdieren zoals mosselen en oesters, maar ook bij bouillabaise of viscarpaccio

Details

Strenge selectie van de druiven in de wijngaard. Sorteren alvorens te ontstelen. Koude maceratie op 10°C gedurende 6-8 uren. Statische bezinking van het sap. Persing. Alcoholische vergisting onder temperatuur controle van iedere druivenvariëteit afzonderlijk. De Albariño en Loureiro druiven rijpen op hun gisten in inox tanks. Na stabilisatie, filtering en botteling verblijft de wijn nog 60 dagen op fles.

Schrijf uw eigen beoordeling

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer